Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Statystyki

  • Odwiedziny: 613212
  • Do końca roku: 154 dni
  • Do wakacji: WAKACJE!!!

Kalendarium

Sobota, 2016-07-30

Imieniny: Julity, Ludmiły
Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

   

     

 

 

PONIEDZIAŁEK

11 lipca 2016

 I ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica z siatki na sałacie, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.

II ŚNIADANIE: Czereśnia.

OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką, kluski leniwe z serem, surówka z rzodkwi i marchewki z jogurtem, kompot porzeczkowy.

PODWIECZOREK: Bułka razowa z ziarnami z masłem, kiełbasa biała zapiekana z ziołami i cebulką, mięta z cytryną, banan.

WTOREK

12 lipca 2016

 I ŚNIADANIE: Kajzerka z masłem, ser biały z dodatkiem ogórka świeżego i papryki z jogurtem, kawa zbożowa.

II ŚNIADANIE: Arbuz.

OBIAD: Zupa prezydencka z ziemniakami i natką, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, surówka z sałaty, rzodkiewki i pomidora z jogurtem, woda z miodem i cytryną.

PODWIECZOREK: Baba ziemniaczana z mięsem i świeżymi warzywami zapiekana w piecu z sosem czosnkowo-koperkowym własnej produkcji, herbata owocowa, malina.

ŚRODA

13 lipca 2016

 I ŚNIADANIE: Bułka razowa z ziarnami z masłem, pasztet własnej produkcji na sałacie, pomidor, szczypiorek, bawarka.

II ŚNIADANIE: Morela.

OBIAD: Barszcz ukraiński z ziemniakami i natką, kartacze z mięsem, pieczoną cebulką i majerankiem, surówka z młodej kapusty z warzywami i sosem winegret, woda z miodem i cytryną.

PODWIECZOREK:Kaszka kuskus na mleku z musem malinowym własnej produkcji, herbata zielona, jabłko.

CZWARTEK

14 lipca 2016

 I ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z soczewicy z warzywami, herbata z cytryną.

II ŚNIADANIE: Jogurt z jagodami własnej produkcji.

OBIAD: Zupa ogrodnicza z ziemniakami i natką, spaghetti z sosem mięsno-warzywnym, ogórek małosolny, kompot wiśniowy.

PODWIECZOREK: Pizza własnej produkcji z szynką, ananasem i serem żółtym z dodatkiem świeżych ziół, mięta z pigwą, czereśnie.

PIĄTEK
15 lipca 2016

 I ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka dziadka, ogórek świeży, rzodkiewka, herbata z cytryną.

II ŚNIADANIE:  Brzoskwinia.

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem i natką, kotlet rybny zapiekany ze świeżą papryką i cebulą, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem świeżych warzyw, kompot truskawkowy.

PODWIECZOREK: Drożdżówka z jagodami, mleko, malina.