Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Statystyki

  • Odwiedziny: 901640
  • Do końca roku: 309 dni
  • Do wakacji: 117 dni

Kalendarium

Niedziela, 2018-02-25

Imieniny: Almy, Cezarego
Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

   

     

 

 

 

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek 5.02.2018

Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, ogórek świeży, szczypiorek, bawarka.

---------------------------------------------

KĄCIK ZDROWEGO PRZEDSZKOLAKA: bukiet świeżych warzyw i suszonych owoców

Zupa z brukselki z dodatkiem ziemniaków i zieleniny, naleśniki z serem i musem jabłkowo-cynamonowym, surówka z marchewki i selera z dodatkiem żurawiny i jogurtu, kompot owocowy

Bułeczka z masłem, kiełbaska cielęca z keczupem i ogórkiem, mięta z cytryną, owoce sezonowe

Wtorek

6.02.2018

 

Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem,

Półmiski: serów i wędlin, półmiski świeżych warzyw i owoców, dżem owocowy własnej produkcji, kawa zbożowa, owoce sezonowe.

Zupa pomidorowa z natką pietruszki i makaronem,  sznycel z polędwicy z dodatkiem pieczonych warzyw, frytki z pieca z ziołami, fasolka szparagowa gotowana na parze, plasterki ogórka koszonego, woda z miodem.

Kasza manna na mleku, mus jagodowy, herbatka owocowa, banany suszone.

Środa
7.02.2018

Płatki gryczane na mleku. STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane z masłem,

półmiski: wędlin i serów, półmiski świeżych warzyw i owoców, herbatka z cytryną, owoce sezonowe.

Zupa kapuśniak z ziemniakami i natką pietruszki, gulasz wołowy z warzywami, kasza jęczmienna gotowana na parze, sałata z rzodkiewką, szczypiorkiem i sosem vinegret, kompot owocowy.

Bułeczka grahamka z masłem, pasta z makreli z dodatkiem świeżych warzyw i sosu jogurtowo- majonezowego, mięta z cytryną, owoce sezonowe

Czwartek

8.02.2018

Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem.

Półmiski: serów i wędlin, półmiski świeżych warzyw i owoców, bawarka, owoce sezonowe

Zupa neapolitańska z kluseczkami i zieleniną, pulpeciki wieprzowe w sosie śliwkowo-karmelowym, ziemniaki z koperkiem, buraczki pieczone z miodem, pomarańczą i cynamonem, woda z cytryną.

PĄCZKI z powidłami śliwkowymi, lukrowane – własnej produkcji. Herbatka owocowa, owoce suszone.

Piątek

09.02.2018

Kasza kuskus na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska podsuszana, pomidor, szczypiorek,

Herbatka z cytryną.

----------------------------------------------------

KĄCIK ZDROWEGO PRZEDSZKOLAKA: bukiet świeżych warzyw i suszonych owoców

Zupa jarzynowa z natką pietruszki i kaszą manną, kotlecik rybny panierowany w płatkach kukurydzianych, pieczony w piecu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty z kapusty kiszonej z oliwą z oliwek,  woda z miodem i cytryną.

Bułeczka z masłem, twarożek ze świeżym ogórkiem i koperkiem, herbatka zielona z żurawiną, owoce sezonowe.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek 12.02.2018

Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, ogórek świeży, rzodkiewka, bawarka.

_______________________

KĄCIK ZDROWEGO PRZEDSZKOLAKA: bukiet świeżych warzyw i suszonych owoców

Zupa brokułowa z pieczoną papryką, ziemniakami i natką pietruszki, pierożki z serem polane musem jabłkowo-cynamonowym, surówka z kalarepki, marchewki, żurawiny i jogurtu naturalnego, z miodem, woda z cytryną,

Bułeczka grahamka z masłem, sałatka z czerwonej fasoli i selera marynowanego z dodatkiem, jogurtu i prażonych pestek słonecznika, herbatka owocowa, owoce sezonowe.

Wtorek

13.02.2018

STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane z masłem,

półmiski: wędlin i serów, półmiski świeżych warzyw i owoców, jajko na sałacie, bawarka, owoce sezonowe.

Zupa szpinakowa z ziemniakami i natką pietruszki, spaghetti z sosem mięsno-warzywnym, surówka z ogórka małosolnego, papryki i cebulki z sosem vinegret, woda z miodem i cytryną.

Bułeczka grahamka z masłem, twarożek biały z suszonymi pomidorami  i szczypiorkiem, herbatka z mango i ananasa, morele suszone.

Środa
14.02. 2018

Płatki jaglane na mleku. STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane z masłem,

półmiski: wędlin i serów, półmiski świeżych warzyw i owoców, herbatka z cytryną, owoce sezonowe.

Zupa ryżanka ”jaśminowa” z dodatkiem świeżych warzyw i zieleniny, pałki kurczaka pieczone w ziołach, ziemniaki z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty z jabłuszkiem, żurawiną i jogurtem, kompot owocowy.

Racuszki drożdżowe z jabłuszkiem i cukrem pudrem, mleko z cynamonem.

Czwartek 15.02.2018

STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane z masłem,

półmiski: wędlin i serów, półmiski świeżych warzyw i owoców, kawa zbożowa, owoce sezonowe.

Zupa krem z marchewki, pieczonej cukinii z natką pietruszki i groszkiem ptysiowym,  schab pieczony w sosie śmietankowo-koperkowym, kopytka własnej produkcji, fasolka szparagowa, pomidorki koktajlowe, woda z pomarańczą.

Bułeczka z masłem, pasta warzywna z soczewicą  z dodatkiem sosu jogurtowo majonezowego. Bukiet surowych owoców.

Piątek

16.02.2018

Kasza jaglana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wierzejska, papryka, szczypiorek, herbatka _______________________

KĄCIK ZDROWEGO PRZEDSZKOLAKA: bukiet świeżych warzyw i suszonych owoców

Zupa kapuśniak z grzybami, zielenina i kaszą pęczak, ryba pieczona panierowana w sezamie z natką pietruszki, talarki ziemniaczane opiekane w ziołach, surówka po gdańsku, z oliwą z oliwek, woda z miodem.

Bułeczka maślana z budyniem, kakao, czipsy bananowe.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

19.02.2018

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska podsuszana, pomidorek, szczypiorek, sałata,  bawarka

_______________________

KĄCIK ZDROWEGO PRZEDSZKOLAKA: bukiet świeżych warzyw i suszonych owoców

Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki, makaron wstążka z serem i truskawkami, marchewka juniorka z sezamem, kompot owocowy

Bułeczka razowa z masłem, paróweczki z cielęciny z wody, keczup, plasterki ogórka świeżego, mięta z jabłuszkiem.

 

Wtorek

20.02.2018

Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem,

Półmiski: serów i wędlin, półmiski świeżych warzyw i owoców, dżem jagodowy własnej produkcji, bawarka, owoce sezonowe.

Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki, polędwiczki duszone w ziołach w sosie własnym, kasza jaglana gotowana na parze, fasolka szparagowa, woda z miodem i cytryną.

Zapiekanka z bułeczki z dodatkiem świeżego ananasa, sera i szynki,  mięta z grejpfrutem, morele suszone.

Środa  21.02.2018

Kasza manna na mleku. Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem,

Półmiski: serów i wędlin, półmiski świeżych warzyw i owoców, herbatka z cytryną, pestki dyni prażone.

Zupa fasolowa z łazankami i natka pietruszki, kotlecik mielony, ziemniaki z koperkiem, bukiet warzyw z masełkiem, listki sałaty z oliwą, kompot owocowy.

Ryż jaśminowy zapiekany z musem jagodowym i jabłuszkiem, herbatka owocowa.

Czwartek 22.02.2018

Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem,

Półmiski: serów i wędlin, półmiski świeżych warzyw i owoców, pasta z pieczonej marchewki, bawarka, owoce sezonowe.

Zupa krupnik z brokułami, ziemniakami i natką pietruszki, zapiekanka makaronowa z łosiem i świeżymi warzywami pod sosem beszamelowym,  surówka z sałaty i pomidorków koktajlowych z sosem vinegret, woda z cytryna.

Bułeczka grahamka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ogórek małosolny, herbatka zielona z miętą, owoce sezonowe.

Piątek

23.02.2018

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serek waniliowy z musem truskawkowym, herbatka z cytryną,

KĄCIK ZDROWEGO PRZEDSZKOLAKA: bukiet świeżych warzyw i suszonych owoców

Zupa kalafiorowa z ziemnakami i natką pietruszki, gulasz wołowy z warzywami, kasza jęczminenna, surówka wielowarzyna z sosem vinegret, woda  miodem i cytryną

Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką, mleko, owoce sezonowe.

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek 26.02.2018

Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, papryka, szczypiorek, bawarka.

_______________________

KĄCIK ZDROWEGO PRZEDSZKOLAKA: bukiet świeżych warzyw i suszonych owoców

Zupa gulaszowa z dodatkiem ziemniaków i zieleniny, kotlet jajeczny po dyrektorsku z koperkiem, szpinak zasmażany na masełku, pomidor, kompot owocowy

Bułeczka z masłem, twarożek waniliowy ze świeżym ananasem, herbatka miętowa, owoce sezonowe

Wtorek

27.02. 2018

 

Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem,

Półmiski: serów i wędlin, półmiski świeżych warzyw i owoców, jajeczko z koperkiem, własnej produkcji, kawa zbożowa, owoce sezonowe.

Zupa z pieczonego pora i fasolki szparagowej z kasza jaglaną, schab pieczony ze śliwkami w sosie własnym, ziemniaki pieczone z ziołami, marchewka z groszkiem, sałata, woda z miodem i cytryną.

Kisiel z jabłuszkiem, ciasteczko biszkoptowe, herbatka owocowa.

Środa
28.02.2018

STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane z masłem,

półmiski: wędlin i serów, półmiski świeżych warzyw i owoców, dżem jabłkowy własnej produkcji, bawarka, owoce sezonowe.

Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami i zielenina, kotlecik z indyka po królewski, ryz paraboliczny gotowany na parze, brokuły z wody, pomidorki koktajlowe, woda z miodem,

Bułeczka razowa z masłem, sałatka z tuńczyka z dodatkiem świeżych warzyw i sosu jogurtowo- majonezowego, mięta z cytryną, owoce suszone