Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Statystyki

  • Odwiedziny: 940380
  • Do końca roku: 252 dni
  • Do wakacji: 60 dni

Kalendarium

Poniedziałek, 2018-04-23

Imieniny: Ilony, Jerzego
Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

   

     

 

 

 

 

 

 

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek 2.04.2018

 

PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY

 

Wtorek

3.04.2018

 

Pieczywo mieszane z masłem, szyneczka wierzejska, pomidorek koktajlowy, szczypiorek, bawarka, owoce sezonowe.

Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki, kluseczki z serem białym i truskawkami, marchewka juniorka z sezamem, woda z miodem i pomarańczą.

Bułeczka z masłem zapiekana z serem żółtym i ananasem, herbatka owocowa, owoce sezonowe.

Środa
4.04.2018

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem,

Twarożek biały z suszonymi pomidorami i szczypiorkiem, herbatka z cytryna, owoce sezonowe..

Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki. Kotlecik mielony, ziemniaki z koperkiem, kalafior gotowany na parze, plasterki ogórka małosolnego, kompot truskawkowy.

Bułeczka grahamka z masełkiem, sałatka z szynki, selera, papryki i pieczonej cebulki, mięta z grejpfrutem, owoce sezonowe.

Czwartek

5.04.2018

Pieczywo mieszane z masłem,  kiełbaska żywiecka podsuszana, ogórek świeży, papryka, bawarka, owoce sezonowe.

Zupa z pieczonego pora i cukinii z ziemniakami i zieleniną, sznycel drobiowy z ananasem, ryż brązowy, gotowany na parze, bukiet warzyw Bonduelle, marchewka do gryzienia, woda z miętą.

Bułeczka razowa z masłem, pasta z soczewicy, sałata, ogórek, herbatka zielona, owoce sezonowe.

Piątek

6.04.2018

Płatki jaglane na mleku na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica z siatki, papryka, sałata, herbatka z cytryną, owoce sezonowe.

Zupa fasolowa z łazankami i zielenina, ryba zapiekana w płatkach kukurydzianych, i ziołach, ziemniaki z koperkiem, surówka wielowarzywna z sosem vinegret, kompot śliwkowy.

Chałka z masełkiem i konfiturą śliwkową, mleko, owoce sezonowe.

Poniedziałek 9.04.2018

Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, papryka, szczypiorek, bawarka.

_______________________

KĄCIK ZDROWEGO PRZEDSZKOLAKA: bukiet świeżych warzyw i suszonych owoców

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i zieleniną, naleśniki z serkiem waniliowym i konfiturą truskawkową, talarki marchewki z sezamem,  woda z cytryną.

Parówki dietetyczne cielęce z wody, keczup, plasterki ogórka małosolnego, bułeczka z masłem, mięta z grejpfrutem, owoce sezonowe.

Wtorek

10.04.2018

STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane z masłem,

półmiski: wędlin i serów, półmiski świeżych warzyw i owoców, bawarka, owoce sezonowe.

Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki, polędwiczki  pieczone w ziołach w sosie śliwkowym, makaron muszelki, mieszanka warzyw gotowana na parze. Woda z miodem.

Bułeczka grahamka  z masłem, sałatka jajeczna z dodatkiem pieczonych warzyw i majonezu, mięta, owoce sezonowe.

Środa
11.04. 2018

Płatki jęczmienne na mleku.

STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane z masłem,

półmiski: wędlin i serów, półmiski świeżych warzyw i owoców, jajko, herbatka z cytryną, owoce sezonowe.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki. Pieczone pałeczki z kurczaka, frytki z pieca, surówka z pomidorka i sałaty z jogurtem, woda z miodem.

Kasza jaglana zapiekana z żurawiną i pomarańczą z musem z jabłuszka, herbatka owocowa.

Czwartek 12.04.2018

STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane z masłem,

półmiski: wędlin i serów, półmiski świeżych warzyw i owoców, dżem jabłkowy, bawarka, owoce sezonowe.

Zupa pieczarkowa z  ziemniakami i natką pietruszki, gulasz wołowy z warzywami, kasza gryczana gotowana na parze, surówka z mieszanych kapust i warzyw z oliwą z oliwek, kompocik owocowy.

Bułeczka z masłem, twarożek ze świeżym ogórkiem i rzodkiewką, herbatka owocowa,  owoce sezonowe.

Piątek

13.04.2018

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wierzejska na sałacie, ogórek świeży, rzodkiewka, herbatka z cytryną.

_______________________

KĄCIK ZDROWEGO PRZEDSZKOLAKA: bukiet świeżych warzyw i suszonych owoców

Zupa koperkowa z ziemniakami, zapiekanka makaronowa z łososia i pieczonych warzyw pod sosem beszamelowym i serem, sałata lodowa z sosem vinegret.

Ciasto drożdżowe z kruszonką, jogurcik z brzoskwinią własnej produkcji.

Poniedziałek

16.04.2018

Płatki jęczmienne na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska żywiecka podsuszana na sałacie, papryka i szczypiorek,  herbatka.

_______________________

KĄCIK ZDROWEGO PRZEDSZKOLAKA: bukiet świeżych warzyw i suszonych owoców

Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki, łazanki po litewsku ( pieczarki, szynka, cebulką), marchewka do gryzienia, kompot owocowy.

Zapiekanka z bagietki z szynką, serem, świeżym ananasem i papryką, mięta z żurawiną.

 

Wtorek

17.04.2018

Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem,

Półmiski: serów i wędlin, półmiski świeżych warzyw i owoców, bawarka, owoce sezonowe.

Zupa brokułowa z ziemniakami i zieleniną, pulpeciki z mięsa drobiowego w sosie ziołowym, kasza gryczana gotowana na parze, fasolka szparagowa, pomidorek z cebulką, kompot owocowy.

Bułeczka grahamka z masełkiem, jajeczko na sałacie z sosem jogurtowo- koperkowym, rzodkiewka, mięta z jabłkiem, owoce sezonowe.

Środa
18.04.2018

Płatki ryżowe na mleku. Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem,

Półmiski: serów i wędlin, półmiski świeżych warzyw i owoców, dżem z jabłuszek i dyni, herbatka z cytryną, owoce sezonowe.

Zupa zacierkowa z natką pietruszki, kurczak "po chińsku", ryż jaśminowy gotowany na parze, surówka z ogórka kiszonego cebulką i oliwą, mięta z cytryna.

Bułeczka razowa z masełkiem, pasta z tuńczyka i warzyw z dodatkiem majonezu, herbatka zielona z pigwą, owoce sezonowe.

Czwartek 19.04.2018

Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem,

Półmiski: serów i wędlin, półmiski świeżych warzyw i owoców, bawarka, jogurcik owocowy.

Zupa krupnik z brokułami i natką pietruszki, schab pieczony w sosie chrzanowo- koperkowym, kopytka ziemniaczane , buraczki zasmażane z pomarańczą, listki sałaty,  miętą z pomarańczą.

Ryż zapiekany z jabłuszkiem, mango i musem truskawkowym, herbatka zielona z pigwa.

Piątek

20.04.2018

Kasza kuskus na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka „z siatki”, ogórek świeży, rzodkiewka.

----------------------------------

KĄCIK ZDROWEGO PRZEDSZKOLAKA: bukiet świeżych warzyw i suszonych owoców

Zupa grochowa z kluseczkami i zieleniną, kotlecik rybny z ziemniakami i zielenina, surówka coleslaw z jogurtem, kompot owocowy

Babeczka piaskowa z pomarańczą, kakao, owoce sezonowe.

Poniedziałek 23.04.2018

Kasza kuskus na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty  na sałacie, papryka szczypiorek, herbata z cytrynką.

Owoce sezonowe.

Zupa szpinakowa z kluseczkami i natka pietruszki, kotlecik jajeczny po dyrektorsku, ziemniaki z koperkiem, surówka z pomidorków z sosem vinegret, woda z miodem.

Bułeczka razowa z masełkiem, kiełbaska biała z szynki zapiekana z cebulką i majerankiem, mięta z cytryną,  owoce sezonowe.

Wtorek

24.04.2018

 

Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem.

Półmiski: serów i wędlin, półmiski świeżych warzyw i owoców, bawarka, owoce sezonowe

Rosołek z kluseczkami i natka pietruszki, potrawka z kurczaka, ryz paraboliczny gotowany na parze, sałata z rzodkiewką i oliwą z oliwek, woda z cytryną.

Bułeczka z masłem, pasta z czerwonej fasoli i pieczonych warzyw  z dodatkiem sosu majonezowego, herbatka zielona.

Środa
25.04.2018

Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem.

Półmiski: serów i wędlin, półmiski świeżych warzyw i owoców, kawa zbożowa, owoce sezonowe

Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami i natka pietruszki, pierogi z mięsem i zasmażaną cebulka, surówka z kalarepki, marchewki i jabłuszka z dodatkiem jogurtu, kompocik owocowy.

Kasza manna na mleku z musem śliwkowym, herbatka owocowa.

Czwartek 26.04.2018

Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem.

Półmiski: serów i wędlin, półmiski świeżych warzyw i owoców, bawarka, owoce sezonowe

Zupa pomidorowa z kluseczkami i natką pietruszki, kotlecik drobiowy z warzywami, ziemniaki opiekane w piecu z ziołami, surówka z selera z dodatkiem rodzynek, jabłuszka i jogurtu, mięta z cytryną.

Racuszki drożdżowe z jabłuszkiem, mleko.

Piątek

27.04.2018

Płatki jęczmienne na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, szynka wierzejska „z komina”, ogórek świeży, szczypiorek, herbatka z cytryną,

----------------------------------

KĄCIK ZDROWEGO PRZEDSZKOLAKA: bukiet świeżych warzyw i suszonych owoców

Zupa ogórkowa z ryżem, i natka pietruszki, ryba panierowana w płatkach kukurydzianych i sezamie, zapiekana w piecu, ziemniaki z koperkiem, bukiet warzyw, woda z miodem.

Bułeczka z masłem, twarożek z brzoskwinia, herbatka owocowa, owoce sezonowe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jadłospis może ulec zmianie!