Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Statystyki

  • Odwiedziny: 646672
  • Do końca roku: 92 dni
  • Do wakacji: 266 dni

Kalendarium

Piątek, 2016-09-30

Imieniny: Geraldy, Honoriusza
Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

   

     

 

PONIEDZIAŁEK

26 września 2016

 I ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor, sałata, bawarka.

II ŚNIADANIE:  Owoc sezonowy.

OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką, kluski leniwe z musem jagodowym, surówka z dyni i rodzynek z jogurtem, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Zapiekanka z ananasem i serem żółtym, herbata zielona, owoc.

WTOREK

27 września 2016

 I ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twaróg z brzoskwinią, herbata owocowa.

II ŚNIADANIE: Owoc sezonowy.

OBIAD: Rosół z makaronem i natką, kotlet mielony z pieczarkami, ziemniaki z koperkiem, sałatka z warzyw sezonowych z oliwą z oliwek, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Wafelki ryżowe, jabłko pieczone z żurawiną, herbata owocowa.

ŚRODA

28 września 2016

 I ŚNIADANIE: Kajzerka z masłem, szynka dziadka, sałata, pomidor, kawa zbożowa.

II ŚNIADANIE: Owoc sezonowy.

OBIAD: Zupa jarzynowa z kaszą manną i zieleniną, kartacze z mięsem, surówka z ogórka kiszonego i cebuli z oliwą z oliwek, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:Bułka razowa z ziarnami, ser biały ze szczypiorkiem i papryką, mięta.

CZWARTEK

29 września 2016

 I ŚNIADANIE: Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem, wędlina, ser biały, jajko, sałata, pomidor, ogórek świeży, rzodkiewka, bawarka.

II ŚNIADANIE: Owoc sezonowy.

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, mizeria z rzodkiewką i jogurtem, woda z miodem i cytryną.

PODWIECZOREK: Bułka razowa z ziarnami i masłem, dżem, mleko.

PIĄTEK
30 września 2016

 I ŚNIADANIE: Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, ogórek świeży, rzodkiewka, herbata z cytryną.

II ŚNIADANIE: Owoc sezonowy.

OBIAD: Zupa grochowa z łazankami, kotlet rybny z natką pietruszki i sezamem, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i papryki z sosem vinegret, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Chałka z masłem, kakao, owoc.