• Odwiedziło nas: 333340 osób
  • Do końca roku: 38 dni
  • Do wakacji: 215 dni
Niedziela, 2014-11-23
Imieniny:
Adeli, Felicyty

Jadłospis

Jesteś tu: » Strona startowa » Jadłospis

 

 

 

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

17 listopada 2014

I ŚNIADANIE: Kajzerka z masłem, pasta z wędliny ze szczypiorkiem, bawarka.

II ŚNIADANIE: Jabłko.

OBIAD: Kapuśniak, z ziemniakami i zieleniną, kluski leniwe z serem, surówka z dyni i selera, kompot.

PODWIECZOREK: Zapiekanka (bułka) z szynką i serem żółtym, ketchup, herbatka owocowa, śliwka.

WTOREK

18 listopada 2014

I ŚNIADANIE: Kaszka manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek ziołowy, herbatka z cytryną.

II ŚNIADANIE: Actimelek + marchewka.

OBIAD: Rosół z makaronem, sztuka mięsa w sosie chrzanowo-koperkowym, ziemniaki, surówka z ogórka, jabłka i cebulki z zieleniną, kompot.

PODWIECZOREK: Ryż zapiekany z jabłkiem, cynamonem i bakaliami, soczek „Kubuś”.

ŚRODA

19 listopada 2014

I ŚNIADANIE: Bułka z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek świeży, kawa zbożowa.

II ŚNIADANIE: Jogurcik owocowy.

OBIAD: Barszcz ukraiński z fasolą, zieleniną i ziemniakami, krokiety  panierowane z mięsem, surówka z pora i jabłuszka, kompot.

PODWIECZOREK: Bułka z masłem, jajko na sałacie z rzodkiewką, bawarka, pomarańcza.

CZWARTEK

20 listopada 2014

I ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, herbatka z cytryną.

II ŚNIADANIE: Jabłko.

OBIAD: Zupa szpinakowa z pieczarkami i ziemniakami, pieczeń drobiowa w jarzynach, ryż, sałatka z buraczków czerwonych i chrzanu, kompot.

PODWIECZOREK: Bułka z masłem, pasta z makreli, świeżych warzyw i ziół, herbatka owocowa, winogrona.

PIĄTE K

21 listopada 2014

I ŚNIADANIE: Kajzerka z masłem, polędwica drobiowa, rzodkiewka, bawarka.

II ŚNIADANIE: Gruszka.

OBIAD: Zupa z zielonego groszku z grzankami, kotlecik rybny z dodatkiem koperku i sezamu, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, kompot.

PODWIECZOREK: Zapiekanka brokułowi pod beszamelem, herbatka owocowa, jabłko.