Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Statystyki

  • Odwiedziny: 548537
  • Do końca roku: 245 dni
  • Do wakacji: 55 dni

Kalendarium

Sobota, 2016-04-30

Imieniny: Balladyny, Lilli
Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

   

     

 

 

PONIEDZIAŁEK

25 kwietnia 2016

I ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica z siatki, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.

II ŚNIADANIE: Jabłko.

OBIAD: Zupa szczawiowa z ziemniakami, pierogi z serem i polewą truskawkową, surówka z selera i pomarańczy z jogurtem, kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Bułka razowa z ziarnami z masłem, jajko na sałacie, rzodkiewka, herbata owocowa, banan.

WTOREK

26 kwietnia 2016

I ŚNIADANIE: Kajzerka z masłem, twaróg waniliowy, bawarka.

II ŚNIADANIE: Gruszka.

OBIAD: Żurek z ziemniakami i natką, pulpety w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty z oliwą, woda z miodem i cytryną.

PODWIECZOREK: Bułka z masłem, sałatka z tuńczyka z warzywami, mięta, pomarańcza.

ŚRODA

27 kwietnia 2016

I ŚNIADANIE: Zacierka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka, ogórek świeży, rzodkiewka, herbata z cytryną.

II ŚNIADANIE: Mus jagodowy.

OBIAD: Zupa koperkowa z ziemniakami, kopytka z sosem mięsno-pieczarkowym, bukiet warzyw, sałata, woda z miodem i cytryną.

PODWIECZOREK: Kasza jaglana na mleku z sokiem malinowym, herbata zielona, jabłko.

CZWARTEK

28  kwietnia 2016

I ŚNIADANIE: Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem, szynka, ser żółty, jajko, pomidor, sałata, ogórek świeży, szczypiorek, rzodkiewka, bawarka.

II ŚNIADANIE: Melon.

OBIAD:  Zupa z włoskiej kapusty z ziemniakami i natką, sznycel drobiowy, ryż, mizeria ze śmietaną i rzodkiewką, kompot morelowy.

PODWIECZOREK: Zapiekanka makaronowa z szynką i warzywami z sosem beszamelowym, herbata owocowa, winogrona.

PIĄTE K

29 kwietnia 2016

I ŚNIADANIE: Kasza kuskus na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasztet własnej produkcji, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.

II ŚNIADANIE: Jabłko.

OBIAD: Zupa jarzynowa z makaronem, kotlet jajeczny z szynką, ziemniaki, szpinak zasmażany na maśle, woda z miodem i cytryną.

PODWIECZOREK: Chałka z masłem, kakao, mandarynka.